Wijnproeverijen

BESCHRIJVING
Hoe proef je wijn, welke smaken kun je herkennen in de wijn? En wat bepaalt de smaak van de wijn? Onze wijnkenner laat u ontdekken wat er bij het proeven komt kijken en vertelt u over de herkomst van de wijn die u proeft. Als er wijn over is na afloop van de proeverij kunt u deze nog rustig naproeven.

Hieronder vindt u een aantal suggesties voor een mooie wijnproeverij. Uiteraard kunnen wij ook met u samen een wijnproeverij opmaat samenstellen.

KOSTEN
Al vanaf € 275,- per proeverij thuis of op eigen locatie. Afhankelijk van de dag en het tijdstip.

Voor een locatie inclusief (kleine) hapjes betaalt u een supplement vanaf € 150,-.

DEELNEMERS
Geen minimum. Maximum: 60. Voor groepen groter dan 12 personen gelden andere prijzen.

Wijnproeverij Basis

Een laagdrempelige wijnproeverij met verschillende wijnen, wit en rood uit verschillende landen. Hoe proef je wijn, welke smaken kun je herkennen in de wijn? En wat bepaalt de smaak van de wijn? U proeft verschillende wijnen. Onze wijnkenner laat u ontdekken wat er bij het proeven komt kijken en vertelt u over de herkomst van de wijn die u proeft. Als er wijn over is na afloop van de proeverij kunt u deze nog rustig na proeven.

Wijnproeverij op inschrijving

Kom heerlijke wijnen proeven tijdens een van onze 2 maandelijkse open wijnproeverijen op onze proeflocatie in Amsterdam.

Een laagdrempelige informele en vooral gezellige wijnproeverij met verschillende wijnen, wit en rood uit diverse landen, met een voorkeur voor wijnen uit Portugal. Wij vertellen u over het wijnhuis, het wijngebied en u proeft de wijnen. Uiteraard is er na afloop de mogelijkheid om de wijnen aan te schaffen.

Tijdens de proeverij serveren wij kleine bijpassende hapjes.

Meld je aan: alleen of gezamenlijk met je familie of vrienden.

Themaproeverij

U houdt heel erg van Spaanse wijnen. U bent nog specifieker en u drinkt alleen Rioja. Samen met u stellen wij graag een wijn proeverij opmaat samen. U bepaalt het thema en wij stellen een aantal mooie wijnen aan u voor.
Uiteraard kunnen wij ook een thema voorstellen denk hierbij aan wijnen uit een bepaald land of regio, wijnen met een bepaald wijnprofiel zoals frisse zomerse wijnen of volle winterwijnen.

Hieronder een paar suggesties:

  • Wijn & Spijs
  • Wijn weetjes
  • Landen thema
  • Druivensoorten
  • Cool climate vs. Warm climate

Wijnproeverij Cadeaubon

Cadeaubon Wijnproeverij per persoon
Een leuk en origineel cadeau. Geef een van onze leuke, leerzame en gezellige wijnproeverijen cadeau. Wij verzorgen graag een gepersonaliseerde cadeaubon. De ontvanger kan met deze bon deelnemen aan een van onze 2 maandelijkse open wijnproeverijen. Zie de agenda wijnproeverij op inschrijving.

Cadeaubon Wijnproeverij voor een groep
Wilt u een cadeaubon aanbieden voor een wijnproeverij met meerdere deelnemers, dat kan. De ontvanger kan zelf de datum en plaatst bepalen van de wijnproeverij. Wij kunnen een locatie voor de proeverij regelen. Maar wij komen uiteraard ook graag bij de ontvanger van de cadeaubon thuis. In overleg bepalen wij het thema en de ontvanger nodig zijn of haar vrienden uit en wij verzorgen een geheel verzorgde wijnproeverij.

Varen & proeven

Geniet van een fantastische beleving op het water met een wijn- of champagneproeverij! We varen door de Amsterdamse grachten, proeven (bubbel)wijnen en geven u een inkijk in de wereld van wijn en champagne.

Voor elke gelegenheid kunnen wij de bijpassende boot voor u regelen. Voor elke soort gezelschap hebben wij de geschikte boot. Wij hebben al 10 jaar ervaring met het organiseren van wijnproeverijen op het water.

Wijn & spijs op speciale locatie

Geniet van een wijnproeverij of champagneproeverij met heerlijke hapjes in de sfeervolle omgeving van theater de Krakeling in hartje Amsterdam.

Proef verschillende wijnen uit verschillende streken en landen, met ieder een andere smaak en stijl. Onze bevlogen wijnexpert geeft u een inkijk in de wijnwereld, vertelt bij iedere wijn een verhaal over de druif, de streek en de wijnmaker. De wijnen worden begeleid met een aantal heerlijke hapjes.

Wijnproeverij thuis

Geniet van een wijnproeverij of champagneproeverij op een voor u vertrouwde omgeving, gewoon bij u thuis! De wijnproeverij wordt gegeven door vinologen, maar we zijn vooral zelf wijnliefhebber en wij delen graag onze passie voor wijn met u.

Tijdens de wijnproeverij bij u thuis wordt u door ons meegenomen op wijnreis. Aan de hand van een thema proeven we diverse wijnen. U proeft, ruikt en leert dan op een leuke en gezellige manier over wijn. Wij zorgen voor alle benodigdheden, zoals wijn, glaswerk, proefformulieren en eventueel hapjes. Een wijnproeverij duurt ongeveer anderhalf uur, maar loopt vaak uit.

 
 
 
 
 

Locaties Amsterdam

Boek uw Taste & Tintle wijn- of champagneproeverij op een van deze prachtige locaties in Amsterdam. Klik op de foto voor meer informatie.