Themaproeverij

WIJNPROEVERIJ MET EEN THEMA
U houdt heel erg van Spaanse wijnen. U bent nog specifieker en u drinkt alleen Rioja. Samen met u stellen wij graag een wijn proeverij opmaat samen. U bepaalt het thema en wij stellen een aantal mooie wijnen aan u voor.

Uiteraard kunnen wij ook een thema voorstellen denk hierbij aan wijnen uit een bepaald land of regio, wijnen met een bepaald wijnprofiel zoals frisse zomerse wijnen of volle winterwijnen.

Hieronder een paar suggesties:

KOSTEN
Al vanaf € 210,- per proeverij thuis of op uw eigen locatie.

Voor een locatie inclusief (kleine) hapjes betaalt u een supplement vanaf € 100.-

DEELNEMERS
Geen minimum.

Maximum: 12 personen.

Voor grotere groepen gelden andere prijzen.

Wijn & Spijs

Goede wijn met lekker eten zijn ingrediënten voor een heerlijke avond! Hoe combineer je wijn en spijs, waar moet je op letten en hoe maak je zelf smaakvolle combinaties? Zorg dat u trek heeft, want we gaan smullen!

Wijn weetjes

Wat weet u van wijn, veel of weinig er is altijd meer te vertellen over wijn. Tijdens de wijnweetjes proeverij gaan wij samen met uw wijnkennis bijspijkeren. Gewapend met een mooi glas wijn gaan wij de deipte in over de waar en onwaarheden over wijn.

Landen thema

Zoveel landen zoveel smaken. Overal ter wereld wordt tegenwoordig wijn gemaakt. De klassieke wijnlanden worden her en der voorbij gestreefd. Wij gaan graag met u op wijnreis. Wat dacht u van een prachtige wijnproeverij met alleen wijnen uit Chili, het beloofde land voor een goede wijnproductie. Of een proeverij met wijnen uit een van de oudste wijnlanden: Duitsland. Er is is echt meer dan alleen Riesling wat de klok slaat in Duitsland.

Druivensoorten

Hoeveel druivensoorten er zijn, we weten het niet. Maar het zijn er in ieder geval 1368. Jancis Robinson beschrijft er in haar wijnbijbel “WineGrapes” namelijk 1368! Graag nodigen wij u uit voor een Cépage wijnproeverij of een Blend wijnproeverij. Heeft u wel eens 7 verschillende Gruner Veltliners naast elkaar geproefd? Wat is het smaak verschil tussen de typische Pinot noir uit Zuid Australië, noord oost Italië, de Alsace en de Bourgogne. Wij nodigen u uit voor een wijnproeverij met verdieping in de druivenrassen.

Cool climate vs. Warm climate

Wat is het verschil tussen de wijnen uit een cool klimaat en de wijnen uit een warm klimaat. Welke druiven doen het goed is een cool klimaat en welke druiven gedijen beter bij hogere temperaturen en meer zonuren.

Locaties Amsterdam

Op deze diverse leuke locaties houden wij vaak wijnproeverijen. Klik op de foto voor meer informatie.